Verson rauhallinen Kevät Svengi -viikonloppu

8 touko

Verson vuosittaista Kevät Svengiä vietettiin mökillä Järvenpäässä 7.4 – 9.4. Vaikka allekirjoittaneen mieli odotti innokkaasti Verso-viikonloppua, niin pitkä automatka ei houkutellut sitten yhtään. “Kaiken hyvän eteen täytyy tehdä töitä” toistelin itselleni kun matkasin viidettä tuntia kohti Järvenpäätä ja Verson rauhaa.

Villiaivojen kesyttämistä kehonhuollolla

Onnekseni perjantai-ilta alkoi rauhoittavalla kehonhuollolla, joka herätti matkustamisesta jäykistyneen kehoni. Aluksi mieleni vaelteli Haminasta Rovaniemelle, mutta pikkuhiljaa Reetta Latvalan suunnittelemat liikkeet saivat minunkin villiaivoni tyyntymään. Oli ihana laskeutua tapahtuman tunnelmaan kun ihanasti syleillen Verso otti taas jälleen hellään huomaansa.

“Tämänhän voisi ottaa vaikka joka tapahtuman tavaksi”, huomasin ajattelevani lopussa torkahdettuani loppurentoutukseen. Illan kruunasi Dmitryn mieletön illallinen, joka tuuditti meidät unten maille. Tämä viikonloppu oli muuten ensimmäinen, jossa pääruuat oli suunniteltu kaikille sopiviksi. Ruuat olivat vegaanisia ja gluteenittomia ja ties mitä kaikkea muuta. Kiitos erinomaisista ruuista Dmitrylle!

Kokoustamista ja rajojen asettamista

Lauantai-aamuna aamupalan jälkeen pidimme keskustelutuokion Verson promoamisen tulevaisuudesta ja pyrimme kirkastamaan Verson ydinosaamista. Kirkastaminen jäi hieman kesken, mutta ajatus “miksi ja miten luoda psykologinen teoria käytännölliseksi koulutukseksi” jäi muhimaan päähämme. Tämän jälkeen pidimme ensimmäisen vuosittaisen Verson yhdistyksen vuosikokouksen, jossa uudeksi hallitukseksemme valittiin Emilia Karjalainen (puheenjohtaja), Kaisa Ylipärri (varapuheenjohtaja), Dmitry Poletaev (rahastonhoitaja), Karoliina Piispanen  sihteeri) ja Karri-Pekka Kauppinen (hallituksen jäsen). Onnea uudelle hallitukselle!

Lauantai-päivä huipentui kutkuttavaan Rajat on rakkautta-koulutukseen. Iki ihana Linda Tavio oli suunnitellut meille kokemuksellisen rajat -koulutuksen, joka oli jännittänyt ihmisiä jo etukäteen. Koulutus antoi paljon uusia ajatuksia siihen kuinka on tärkeää on tiedostaa ja kunnioittaa omia rajojaan. Ajatus “kun asetan rajani, toinen tietää mitä tunnen, ajattelen ja mihin olen valmis” jäi soimaan päähäni. Tästä koulutuksesta on tulossa ihan oma blogiteksti. Lauantai-iltana lähti useampi versolainen kotia kohti hienosti omia rajoja kuunneltuaan. Muutenkin osallistujien määrä oli pienempi kuin yleensä valitettavien sairausaallon ja päällekkäisyyksien takia. Tapahtuman luonne oli siis rauhallisempi ja intiimimpi, mutta erittäin onnistunut!

Työpäivien tuunausta ja loppufiiliksiä

Sunnuntaina upea Ilona Parviainen loihti meille lopuille koulutuksen “Tuunaa mielekkyyttä työpäiviisi”, joka käsitteli työn ja opiskelun tuunaamisen mahdollisuuksia. Tästä on hyvä aloittaa tuleva työviikko : toivoa täynnä, kuinka omasta työstään tai opiskelupäivistään voi saada vielä mielekkäämpiä! Erilaisista ja enemmän konkreettisista näkökulmista huolimatta itseäni sykähdytti oman näkökulman tuunaaminen: onko tämä gradun tilastoanalyysi pelkästään tylsää pakkopullaa vai kenties jotain muutakin..? Ilonankin koulutuksesta on tulossa oma blogiteksti lähiaikoina.
Loppufiilisringissä porukka sanoitti virkistäytynyttä ja palautunutta oloa. Viikonlopun lempeä tahti oli tehnyt tehtävänsä ja nyt oli aika lähteä kotia kohti. Kuten Verson tapahtumissa on tapana, ruokaa jäi paljon kotiinkin vietäväksi. Näin ollen viimeiseksi lähtiessämme huutokauppasimme leikkimielisesti loput ruuat matkaamme. Näillä selviääkin muutaman seuraavan päivän. Viikonlopusta jäi omaan reppuuni eväiden lisäksi rauhoittunut ja virkistynyt mieli sekä hurja innostus kehittää Versoa tulevaisuudessakin. Kiitos järjestäjille upeasta viikonlopusta. Seuraavana tapahtumana onkin vuorossa allekirjoittaneen ja muutaman muun henkilön toimesta järjestettävät Kesäpäivät.  Mitähän sinne keksimmekään.  

 

Tekstin takana

Meri Suvanto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *