Kouluttajat

Emilia Karjalainen

Nimi: Emilia Karjalainen

Perustiedot: Emilia työskentelee Helsingin yliopistossa opintopsykologina. Hän toimii Verson varapuheenjohtajana ja on ollut rakentamassa toimintaa alusta saakka.

Kouluttajakokemus: Emilia on toiminut sivutoimisesti kouluttajana 8 vuoden ajan ja ollut kouluttajana viidessä TtT-tapahtumassa. Hän on koordinoinut koulutustoimintaa myös EFPSA:ssa. Tällä hetkellä Emilia hyödyntää koulutustaitojaan päivittäisessä työssään pitämällä ryhmiä ja luentoja, antamalla konsultaatioita ja osallistumalla organisaationsa kehittämiseen.

Tulevaisuuden suunnitelmat: Emilia haluaa parantaa maailmaa 8 tuntia päivässä. Lopun ajan hän nauttii läheisten seurasta ja luonnosta.

Ota yhteyttä: karjalainen.emilia(at)gmail.com

Elmeri Laitinen

Nimi: Elmeri Laitinen

Perustiedot: Elmeri on yrittäjä pienessä neljän hengen startupissa, joka kehittää digitaalisen psykologian palveluita. Yrittäjyys on tempaissut mukaansa ja Elmerin opinnot ovat vielä vähän puolitiessä, mutta tahtotila valmistua lähitulevaisuudessa on kova. Elmerin voi myös bongata hääräilemästä HUS:in IT-psykiatrian yksikössä, sekä mukana milloin missäkin kummallisessa sivuprojektissa hackathoneista podcastiin.

Kouluttajakokemus: Elmeri osallistui Verson Train the Trainers -koulutukseen vuonna 2016 ja ollut mukana Verson toiminnassa siitä lähtien. Kouluttajataidot ovat sen jälkeen olleet käytössä erityisesti yritysmaailmassa, missä Elmeri on kouluttanut asiakkaita mm. ketterästä palvelukehityksestä ja ajattelun vinoumien välttämisestä.

Tulevaisuuden suunnitelmat: Elmerin intohimo on ihmisten ja organisaatioiden kirittäminen parempiin ratkaisuihin toiminnassaan. Työskentely jatkossakin näiden teemojen parissa, oman yrityksen kasvattaminen ja psykologiksi valmistuminen ovat siksi Elmerin lähitulevaisuuden tärkeimmät tavoitteet. Työn ulkopuolella Elmeri intoilee itsensä kehittämisestä ja avaruusraketeista, ja molempien suhteen hänellä on suunnitelmia tulevaisuuden varalle.

Ota yhteyttä: elmeri(at)achievely.co

Lotta Moisala

Nimi: Lotta Moisala

Perustiedot: Lotta opiskelee viimeistä vuotta psykologian maisteriksi Helsingin yliopistossa ja on menossa psykologiharjoitteluun syksyllä 2019. Lotta toimii myös Verson hallituksen sihteerinä.

Kouluttajakokemus: Lotta on käynyt edellisen Suomessa järjestetyn Train the Trainers -koulutuksen elokuussa 2016. Sitä ennen Lotta oli jo harjoitellut kouluttajan taitojaan nuorisojärjestökentällä. TtT-koulutus kuitenkin syvensi kouluttajataitoja ja menetelmätietämystä aivan uudella tavalla, ja sen jälkeen Lotta on kouluttanut muun muassa psykologian fuksien SPOLskis-tapahtumassa, aktiivisia opettajia nuorisojärjestön verkostossa sekä tiimejä HR-työssään.

Tulevaisuuden suunnitelmat: Lotan lähitulevaisuuteen kuuluu psykologiharjoittelu sekä psykologiksi valmistuminen. Sen jälkeen toiveena on työskennellä esimerkiksi opintopsykologian, työterveyden tai HR:n parissa. Arkeensa Lotta pyrkii luomaan yhä enemmän tasapainoa lisäämällä töiden ja opiskelujen oheen enemmän olemista, luonnossa liikkumista, ruoanlaittoa ja leipomista sekä hetkiä läheisten kanssa.

Ota yhteyttä: lotta.moisala(at)gmail.com

Eerika Heininen

Nimi: Eerika Heininen

Perustiedot: Eerika on tällä hetkellä Aalto-yliopistossa harjoittelussa opintopsykologina ja valmistuu Åbo Akademista kesällä 2019.

Kouluttajakokemus: Eerika on käynyt EFPSA:n järjestämän TtT-tapahtuman vuonna 2017 ja toiminut sen jälkeen sivutoimisena kouluttajana opintojensa ohella erityisesti psyykkisen valmennuksen parissa. Lisäksi Eerika on kouluttanut vapaaehtoisesti psykologian opiskelijoita mm. Mind the Mind -kampanjan vapaaehtoisiksi. Kevään harjoittelussa Aalto-yliopistolla koulutustaidot tulevat kovaan käyttöön esimerkiksi opettajien kouluttamisen yhteydessä sekä erilaisten ryhmien, workshopien ja luentojen pitämisessä.

Tulevaisuuden suunnitelmat: Eerikan tulevaisuuden suunnitelmat sisältävät työtä itsestä merkityksellisten asioiden parissa. Tällä hetkellä kiinnostaa erityisesti ennaltaehkäisevä työskentelytapa ja hyvinvoinnin edistäminen psyykkisiä taitoja ja valmiuksia vahvistamalla. Lisäksi suunnitelmiin kuuluu paljon tärkeiden ihmisten kanssa vietettyä aikaa sekä itsensä haastamista rakkaiden harrastusten parissa.

Ota yhteyttä: eerika.heininen(at)gmail.com

Lisa Holopainen

Nimi: Lisa Holopainen

Perustiedot: Lisa opiskelee viidettä vuotta psykologian maisteriksi Jyväskylän yliopistossa ja työskentelee opintojensa ohella Psykologiliitossa opiskelijasihteerinä. Hän viimeistelee graduaan, jossa hän tutkii hyväksymis- ja omistautumisterapiaan pohjautuvia interventioita esiintymisjännityksen hoidossa. Lisa on suorittanut sivuaineenaan myös pedagogisia opintoja, jotka antavat hänelle pätevyyden luokanopettajana työskentelyyn.

Kouluttajakokemus: Lisan sai ensimmäisen kosketuksen kouluttajuuteen Verson Train the Trainers –koulutuksessa vuonna 2016. Sen jälkeen hän on pitänyt useista aiheista koulutuksia opiskelijoiden tapahtumissa, kouluttanut ainejärjestöjen hallituksia ja ohjannut ryhmää osana kognitiivisen psykoterapian ryhmänohjaamisen kurssia. Lisäksi Lisa on saanut kansainvälistä kokemusta muun muassa EFPSA:n toimihenkilöille pitämistään ryhmäyttämiskoulutuksista. Hän kokee kouluttamisen taidoista olevan hyötyä myös nykyisessä työssään.

Tulevaisuuden suunnitelmat: Lisa etsii unelmiensa harjoittelupaikkaa opintopsykologian tai työterveyden parista ja näkee kouluttamisen tiiviisti osana tulevaisuuden työtään. Ennen työelämään siirtymistä Lisa tahtoo kehittyä erityisesti itsensä hoivaamisessa, jota hän harjoittelee tanssimalla, joogaamalla, matkustamalla, viettämällä aikaa läheistensä kanssa ja välillä ihan vain luonnosta nautiskellen.

Ota yhteyttä: lisa.holopainen(at)gmail.com

Ilona Parviainen

Nimi: Ilona Parviainen

Perustiedot: Ilona on PsM ja työskentelee työterveyspsykologina Heltissä. Hän on myös coach ja energinen kouluttaja. Ilona rakastaa matkustelua ja opettelee käsilläseisontaa.

Kouluttajakokemus:  Ilona kouluttaa tällä hetkellä aktiivisesti työssään työhyvinvointiin liittyvistä aiheista. Ilonan kouluttajanura alkoi Verson TtT:stä vuonna 2014. Kokemusta on kerääntynyt niin suomalaiselta järjestökentältä kuin kansainvälisistä tapahtumista (AEGEE:n Train New Trainers ja EFPSA). Ilona on toista kertaa Verson TtT-kouluttajana. Ilonan erityisiä osaamisalueita ovat arvotyöskentely, voimavarat, itsemyötätunto, luovuus, vuorovaikutuksen kehittäminen, tiimin toiminta ja tietoisuustaidot.

Tulevaisuuden suunnitelmat: Ilona nauttii tulevaisuudessakin unelmatyöstään työ- ja organisaatiopsykologina. Hän haluaa työssään yhdistää psykologina, kouluttajana ja coachina työskentelyä. Kiinnostuksen kohteena Ilonalla on myös yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja yrittäjyys.

Ota yhteyttä: ilona.parviainen1(at)gmail.com